Søg
Close this search box.

Tiltrædelsesforelæsning:

Vi udbreder kun digitaliseringen med succes, hvis det sker ansvarligt

Hvis vi skal udnytte de samfundsmæssige fordele med digitalisering, er det yderst vigtigt, at både forskere og erhvervslivet aktører sikrer, at udbredelsen af digitale teknologier sker ansvarligt.

Der er mulighed for at høre hvordan, når Louise Barkhuus, der er blevet professor i datalogi på ITU i sommer, holder tiltrædelsesforelæsning torsdag d. 14. oktober. Louise Barkhuus er tilknyttet DIREC og leder af den workstream, der handler om Diversitet, etik og databeskyttelse.

Hun har taget sin ph.d. fra ITU i 2004, har undervist på bl.a. Cornell University og UCSD i USA og forsker i deling af følsomme personoplysninger online, de såkaldte privacy issues. Hun er særligt interesseret i brugeroplevelser og persondataproblematikker, som de udfolder sig i mødet med lokationsbaserede applikationer og sociale medier.

I sin tiltrædelsesforelæsning vil hun tale om, hvordan vi deler personlige oplysninger online, hvordan udviklere kan imødekomme brugere, og hvad den digitale fremtid bringer. I takt med digitaliseringen og indførelsen af komplicerede regler for opbevaring af data er det kun blevet sværere for den enkelte at gennemskue, hvor mange personlige oplysninger man deler på nettet, hvor de havner, og hvem der kan tilgå dem.

Ifølge Louise Barkhuus bliver opbevaring og deling af persondata kun et større problem i fremtiden. Vi skal forberede os på endnu flere og værre hackerangreb. Men brugen af persondata i teknologier har så store fordele, at vi lærer at leve med det. Det er derfor vigtigt, at vi arbejder på større gennemskuelighed.

Læs hele interviewet med Louise Barkhuus her, som ITU har lavet i anledning af hendes tiltrædelse.

Hun giver tiltrædelsesforelæsning på ITU d. 14. okt. kl. 15, og der er reception kl. 16.