Søg
Close this search box.

1. NOVEMBER 2022

Digital Tech Summit: Et vigtigt mødested for universiteterne og erhvervslivet

Efterårets sidste store tech-brag er vel overstået. Tak for to hæsblæsende, stemningsfulde dage på Digital Tech Summit 2022 i Bella Centeret.  

Foto: Mikal Schlosser

Årets tema var Building European Tech Resilience. I en tid med krige, geopolitisk usikkerhed, pandemier og sårbare forsyningskæder er det vigtigt at sætte fokus på, hvordan den teknologiske udvikling håndteres. Digital Tech Summit er et oplagt sted at diskutere fundamentet for de digitale teknologier, der skal være med til at løse udfordringerne.  

Vi takker for de mange spændende oplæg, der satte fokus på forskellige perspektiver af årets tema, og for møder med forskere, studerende, startups, virksomheder, NGO’er, som tror på, at den digitale udvikling er en forudsætning for at løse nogle af samfundets mest presserende problemstillinger – fra klimaforandringer til demokratiske udfordringer. 

Sammen med Pioneer Centre for AI, CBS, DTU og Danish Life Cycle Cluster satte vi fokus på udviklingen af digitale teknologier til sundhedssektoren, som er domineret af en rekordhøj mangel på arbejdskraft. På hovedscenen havde vi samlet et stærkt panel til en drøftelse af hvordan man håndterer udfordringerne ved at implementere banebrydende kunstig intelligens i sundhedssektoren. 

På vores stand i smørhullet mellem vores otte universitets-partnere havde vi besøg af forskere, studerende, startups og etablerede virksomheder, som ville vide mere om DIREC’s arbejde med at styrke den digitale forskning på tværs af universiteterne og erhvervslivet – det private og det offentlige. 

Endelig blev der sat fokus på en række spændende DIREC-projekter inden for hybridt arbejde, digitale teknologier til vandforsyning i byerne, Greentech og smarte byer samt hvilken rolle robotteknologi, droner og kunstig intelligens spiller for bæredygtigt landbrug.

En særlig tak til de medvirkende virksomhedspartnere og forskere, som er involveret i DIREC-projekterne.  

Vi glæder os til at sprede mange flere stærke nyheder om al den spændende forskning, som er med til at forandre verden til det bedre.  

Forskning i verdensklasse, som har et solidt dansk aftryk – og som skal ud at gøre en konkret forskel for virksomheder og samfund. 
 

Previous slide
Next slide