Om DIREC

Digital Research Centre Denmark (DIREC) er et nyetableret dansk forskningscenter, der har til formål at udføre digital forskning i verdensklasse for at sikre, at Danmark er i front i forhold til nye digitale teknologier.

Herudover skal DIREC udbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i digitale teknologier ved danske universiteter og medvirke til at tilfredsstille det store behov for højtuddannede it-specialister hos virksomheder og den offentlige sektor.

DIREC skal desuden via samarbejder med virksomheder og den offentlige sektor bidrage til Danmarks konkurrencedygtighed ved at sikre udvikling af nye produkter og løsninger baseret på de nyeste digitale teknologier.

DIREC partnere

DIREC er et unikt samarbejde mellem de datalogiske institutter ved otte danske universiteter: DTU, Roskilde Universitet, Københavns Universitet, CBS, IT-Universitetet i København, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet Aalborg Universitet, Roskilde Universitet og Alexandra Instituttet.

Centeret startede i 2020 og er støttet af Innovationsfonden Danmark med 100 millioner kr.

Aktiviteter

DIREC understøtter en lang række aktiviteter:

Et succesfuldt projekt

Projekter kan være enkeltstående projekter eller en del af en sekventiel udvikling af projekter. For eksempel kan et Explore-projekt være en naturlig start på at undersøge et nyt felt eller emne, hvilket kan føre til etablering af et SciTech eller Bridge-projekt. Ved slutningen af et SciTech-projekt kan en mulig fortsættelse til et Bridge-projekt undersøges, eller en gren af SciTech-projektet kan udvikle sig til et nyt Explore-projekt.

Et vellykket Bridge-projekt skaber ikke kun værdi for de involverede virksomheder, men det kan også starte en ny forskningsudfordring, som vil kræve et nyt SciTech-projekt eller et yderligere Bridge-projekt. Alle kan samarbejde med DIREC, men vi yder kun finansiering til universiteter og GTS-partnere bag DIREC.

Læs mere om, hvordan du samarbejder med DIREC.