Søg
Close this search box.

Indsatsområder

Der er mange samfundsmæssige udfordringer at tage fat på, og der skal nye samarbejder og tværfaglige alliancer til, hvis vi skal løse nogle af de mest presserende udfordringer. Udforsk vores særlige indsatsområder og vores forsknings- og innovationsprojekter.

Klimaforandring

Digitalisering kan sætte skub i den grønne omstilling. AI og algoritmer kan hjælpe med at beregne, hvordan vi bedst kan opvarme vores bolig, producere effektivt, transportere med mindst muligt energiforbrug og udnytte IT-infrastrukturen optimalt.

 

Green transition - steven-weeks-DUPFowqI6oI-unsplash (1)
Digital transformation - chris-montgomery-smgTvepind4-unsplash

Fremtidens arbejdsplads

Avanceret digital teknologi kan skabe muligheder for danske virksomheder, frigøre konkurrencefordele og forbedre samarbejde, produktivitet, effektivitet og innovation.

Cybersikkerhed

En af de største udfordringer for danske virksomheder er truslen fra hackere. Moderne virksomheder har et så komplekst it-landskab, at det er en konstant kamp for at sikre, at der ikke er huller eller svagheder, som hackere kan udnytte.

 

Cybersecuirty - matthew-henry-fPxOowbR6ls-unsplash
Hand in medical glove pointing to virtual screen medical technology

Digital sundhed

Sundhedsvæsenet er presset fra mange sider. Samlet set er den forventede levealder stigende, og nye behandlingsmuligheder introduceres løbende. Alt dette bidrager til efterspørgslen efter sundhedsydelser.

Samtidig er sundhedsvæsenets ressourcer begrænsede. Der er således et stort potentiale for at indføre digitale sundhedsløsninger.

Digitale tech startups

Et centralt mål for Danmark er at sikre, at nogle af de næste generationer af digitale tech-startups bliver skabt i Danmark.

Manglen på tech startups kan forhindre Danmark i at udvikle nye innovative produkter og tjenester, hvilket fører til afhængighed af udenlandske teknologier og produkter, og resulterer i forpassede muligheder for at tiltrække udenlandske investeringer og talenter, som er afgørende for at bevare en stærk tech-sektor og sikre innovation og vækst i det lange løb.

Startup - jason-goodman-Oalh2MojUuk-unsplash
2391_2560

Alle projekter

I alt har DIREC finansieret mere end 40 forsknings- og innovationsprojekter.