Søg
Close this search box.

KONFERENCE

cybersecurity

How do we maintain trust in our digital society?

Internettet har over de sidste 50 år bragt 8 mia. mennesker sammen i et globalt digitalt netværk med masser af muligheder for digital kommunikation, handel, uddannelse, forskning, innovation og demokratisk debat. Men kriminalitet og krig er flyttet med ind på internettet. Cyberangreb koster årligt samfundet milliarder og truer både samfundets digitale infrastrukturer og borgernes private liv og data.

Kriminelle og fremmede magter kan blandt andet stjæle din identitet og købe varer på dit kreditkort, stjæle virksomheders data om produkter og kunder, lamme kritisk infrastruktur som elnettet og true vores demokrati gennem ”fake news” på sociale medier. Den øgede trussel mod tilliden til digitale systemer stiller nye krav til os alle – som privatpersoner, som medarbejdere, som ledere, og som it-specialister hos myndigheder og i virksomheder.

Hvordan beskytter vi bedst os selv? Og hvilke samfundsmæssige dilemmaer står vi overfor i kampen for
bedre cybersikkerhed?

Deltag i MatchPoints-konferencen på Aarhus Universitet den 18.- 19. april 2024 og bliv opdateret på det aktuelle trusselsbillede og de løsninger, som den nyeste forskning indenfor cybersikkerhed tilbyder. Forstå udfordringerne og få tværfaglige perspektiver på løsningerne inden for et højaktuelt område, som konstant fylder medierne og udfordrer os alle.

Konferencen byder på oplæg fra nogle af verdens førende forskere, debatter om bl.a. digital identitet og privatliv, sikre digitale folkeafstemninger, sikre digitale penge samt hvordan vi finder balancen mellem sikkerhed og forståelige brugergrænseflader.

Der vil være foredrag og workshops med konkrete cyberangrebscases fra virksomheder og rig mulighed for at netværke med andre, der er optagede af cybersikkerhed.

HIGHLIGHTS FRA PROGRAMMET

  • Hvordan beskytter vi vores kritiske infrastruktur omkring vand, el og transport?
  • Hvordan undgår vi, at personlige oplysninger misbruges online?
  • Skaber kunstig intelligens nye sikkerhedsricisi, og hvordan undgår vi dem?
  • Kan fremtidens kvantecomputere bryde vores nuværende systemer, og hvordan undgår vi det?

FREDAG D. 19. APRIL vil der være fyraftensdebat om emnet med Clement Kjersgaard i Rådhushallen.

LØRDAG D. 20. APRIL præsenteres temaet for den brede befolkning med at arrangement på DOKK1 i
samarbejde med Folkeuniversitetet

DIREC er partner i MatchPoints