Søg
Close this search box.

9. august 2023

Interdisciplinær AI-workshop trækker internationale topforskere til Danmark – skal du med?

Der er lagt op til et forskertræf i den helt tunge kaliber, når DIREC inviterer til workshoppen ’Verifiable and Robust AI’ i november.

På workshoppen, som finder sted på Sandbjerg Gods i Sønderborg den 6.-10. november, mødes danske og internationale topforskere inden for AI, machine learning og formal methods – og der er garanti for masser af spændende diskussioner og erfaringsudveksling på tværs af fagområder.

Det fortæller lektor Manfred Jaeger fra Institut for datalogi ved Aalborg Universitet (AAU), som er en af arrangørerne bag workshoppen.

– Med workshoppen ’Verifiable and robust AI’ vil vi gerne bringe to grupper af forskere tættere sammen – på den ene side nogle af Danmarks stærkeste eksperter inden for maskinlæring og AI – og på den anden side eksperter inden for de formelle analyseprocesser, korrekthed og sikkerhed i programmering.

– Det er to relativt forskellige forskertyper, som mødes for første gang på en fælles workshop – den ene gruppe er især optaget af formelle metoder og er meget teoretisk og matematisk funderet, mens AI-/maskinlærings-eksperterne også er matematisk fokuseret, men de anvender andre teknikker, forklarer Manfred Jaeger.

Målet er skabe nye faglige netværk og forhåbentlig at skyde gang i flere samarbejder på tværs af universiteterne.

– Måske sidder der folk i København, som kan få et gavn af et samarbejde med forskere fra Aalborg eller Aarhus Universitet og omvendt. Vi vil gerne medvirke til at skabe nye relationer, lyder det fra Manfred Jaeger, som glæder sig til at byde velkommen til en stribe spændende keynotes fra udenlandske topuniversiteter –Moshe Vardi fra Rice University, Jan Krêtínský fra Tecnhnical University of Munich og Bernhard Steffen fra TU Dortmund University for blot at nævne tre af hovednavnene.

– Workshoppen henvender sig til forskere fra alle landets universiteter – vi håber på en stærk deltagelse fra de danske forskermiljøer, så folk, som normalt ikke deltager i de samme workshops og konferencer får lejlighed til at møde hinanden.

Boris Düdder fra Københavns Universitet (KU), Thomas Hildebrandt, KU, Jaco van de Pol, Aarhus Universitet (AU), Kim Guldstrand Larsen, Aalborg Universitet (AAU), Manfred Jaeger (AAU) er arrangører af workshoppen, som er sponsoreret af DIREC.

Læs mere og tilmeld dig her