Søg
Close this search box.

13. december 2023

Prisen går til...

Ph.d.-studerende Axel Christfort og hans vejleder, lektor Tijs Slaats fra Københavns Universitet, vandt Process Discovery Contest ved konferencen “5th International Conference on Process Mining” med deres DisCoveR miner.

I en bemærkelsesværdig præstation vandt den ph.d.-studerende Axel Christfort og hans vejleder, lektor Tijs Slaats Process Discovery Contest ved konferencen “5th International Conference on Process Mining”.

Deres avancerede DisCoveR miner leverede de mest præcise modeller og udmærkede sig som den eneste algoritme, der formåede at fuldføre opgaver inden for opdagelse og klassificering inden for den tildelte tid.

Process discovery-algoritmer spiller en afgørende rolle i analyse af begivenhedslogfiler, idet de genererer menneskeligt læsbare modeller, der belyser adfærden registreret i loggen. Dette inkluderer en forståelse af, hvordan individer sekventerer aktiviteter i deres arbejdsprocesser. Konferencen ICPM, arrangørerne af Process Discovery Contest, evaluerer indsendelser baseret på nøjagtighed og kræver, at deltagerne udvinder modeller for en forskelligartet række logfiler og korrekt klassificerer tilhørende ground truth-traces.

Dette er den tredje pris i Process Discovery Contest til Process Modelling and Intelligence-gruppen fra Institut for Datalogi, Københavns Universitet. I 2021 sikrede de sig priserne for den bedste samlede og den bedste imperative miner – DisCoveR miner.

DisCoveR opstod fra en kandidatafhandling af Viktorija Sali og Andrew Tristan Parli, vejledt af professor Slaats. Algoritmen er blevet yderligere forfinet af industriel ph.d.-studerende Christoffer Olling Back fra ServiceNow, med løbende forbedringer af Axel Christfort. Danmarks Frie Forskningsfond, DIREC – Digital Research Centre Denmark og Innovationsfonden har ydet afgørende støtte til dette banebrydende arbejde.

Axel Christfort and Tijs Slaats udnævnes som vindere af Process Discovery Contest Winners

Den industrielle anvendelse af DisCoveR er blevet demonstreret gennem implementering af DCR Solutions. Algoritmens effektivitet og anvendelse er blevet valideret i virkelige scenarier, hvilket understreger dens betydning i praksis. Vedvarende bidrag fra ph.d.-studerende Vlad Paul Cosma og professor Thomas Hildebrandt har yderligere udvidet og forbedret mineren, hvilket har øget dens pålidelighed.

På sigt ser Process Modelling and Intelligence-gruppen frem til at bygge videre på disse resultater for at sikre yderligere finansiering og fremme nye samarbejder. Teamet er allerede ved at gøre sig klar til næste iteration af ICPM med det mål at fortsætte deres sejrstime og yderligere udvikle feltet inden for procesopdagelse.

FAKTA

Lektor Tijs Slaats er projektleder for DIREC-projektet ‘AI and Blockchain for comlex business processes’.

Sammen med virksomhedspartnere har projektet til formål at udvikle metoder og værktøjer, der muliggør, at industrien kan udvikle nye effektive løsninger til udnyttelse af den enorme mængde forretningsdata, der genereres af virksomheds- og blockchain-systemer, med fokus på værktøjer og ansvarlige metoder til brug af procesindsigter til forretningsintelligens og transformation.