Søg
Close this search box.

11. oktober 2024

eToro vil vinde blockchain-kapløbet med universiteternes hjælp

Tradingplatformen eToro satser stort på samarbejde med den akademiske verden. Senest har virksomhedens blockchain-lab i København tilknyttet en ph.d.-studerende, som er med til at holde virksomheden opdateret med den nyeste viden inden for kryptovaluta og blockchain.

Er der tid og overskud til at skæve til den akademiske verden, når man er en af verdens førende tradingplatforme? I eToros tilfælde er svaret et rungende “selvfølgelig!”

Tradinggiganten råder over sit eget blockchain-lab i København, der løbende tester den nyeste viden inden for blockchain og ønsker at være på forkant med teknologien. Derfor tilknyttede eToro ph.d.-studerende Henrik Axelsen fra Københavns Universitet i forbindelse med det DIREC-finansierede projekt “AI & Blockchain for complex business processes.”

“Vi ønsker at være førende inden for blockchain-teknologi og integrere det i vores produkter. Det er nyttigt for os at være på forkant med udviklingen, og derfor engagerer vi os meget i den akademiske verden” siger Omry Ross, Chief Blockchain Officer hos eToro, som også er lektor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

DIREC løste bureaukratiske forhindringer

eToros samarbejde sigter mod at bygge bro mellem industri og akademisk forskning med det mål at give eToro nye indsigter og fremme innovation inden for blockchain som helhed.

“Viden er den valuta, der sikrer, at vi er med, hvor det sker inden for AI og blockchain. Det behøver ikke skabe en bedre bundlinje for os. Det handler også om at bidrage til, at alle bliver klogere,” siger Omry Ross.

Men akademisk viden kommer ikke altid let. På trods af eToros positive indstilling forskning oplever virksomheden, at det kan være svært at tilknytte forskere. Ofte kræver det lange ansøgningsprocesser og tidshorisonter, men den strømlinede proces i DIREC-projektet gjorde det muligt for eToro at løse de bureaukratiske udfordringer.

“Kommercielle virksomheder har ofte brug for at komme i gang hurtigt. Og det kan den akademiske verden ikke altid leve op til. Men i DIREC-projektet blev det hele besluttet meget hurtigt. Det var en simpel proces, som jeg håber, mange andre kan tage ved lære af. For hvis det var lettere at tilknytte ph.d.-studerende, ville vi gøre det meget oftere,” siger Omry Ross.

Kryptovaluta mod global ulighed

eToro har i dag 38 millioner registrerede bruger af platformen, hvor man kan handle med alt fra enkeltaktier til kryptovaluta. Men på sigt ønsker virksomheden at løse nogle af klodens største problemer. For eksempel at støtte de 1,3 milliarder mennesker, som i dag står uden for den traditionelle finansielle infrastruktur. Derfor gav det god mening at tilknytte ph.d.-studerende Henrik Axelsen, som bl.a. dykkede ned i spørgsmålet om, hvordan finansverdenen kan decentraliseres via blockchain.

“Vi mener, at blockchain kan gøre os i stand til at forbedre den måde, vi tænker finansielle tjenester, så de bliver mere effektive og kan adressere problemerne med finansiel inklusion,” siger Omry Ross.

Et eksempel på eToros engagement inden for dette område er initiativet GoodDollar.
Projektet sigter mod at reducere global ulighed ved at uddele en universel basisindkomst (UBI) i form af kryptovalutaen GoodDollar. Valutaen er i dag uddelt til næsten en million mennesker, som ikke har en bank.

“GoodDollar-projektet viser, at kryptovaluta kan bringe fordele med sig for rigtig mange mennesker, som står uden for det traditionelle finansielle system,” slutter Omry Ross.

Er du nysgerrig på eToros engagement i den akademiske verden og projektet AI & blockchain for Complex Business Processes? Læs mere om projektet her.