Søg
Close this search box.

Nyheder

Nyheder

DIREC årsrapport 2023

7. marts 2023
I 2023 skete der et betydeligt gennembrud inden for digitalisering, især inden for generativ kunstig intelligens, som blev et udbredt samtaleemne. Introduktionen af ChatGPT gjorde det muligt for alle at udforske mulighederne for at interagere med avancerede sprogmodeller.

Læs mere »
Nyheder

Prisen går til…

13. december 2023
Ph.d.-studerende Axel Christfort og hans vejleder, lektor Tijs Slaats fra Københavns Universitet, vandt Process Discovery Contest ved konferencen “5th International Conference on Process Mining” med deres DisCoveR miner.

Læs mere »
Nyheder

Digital Tech Summit 2023

20. november 2023
Årets Digital Tech Summit dannede rammen for et unikt diskussionsforum. Med over 4.000 deltagere, 100 professionelle præsentationer fra 8 scener og 80 virksomheder, startups og organisationer i udstillingsområdet samledes universiteter, virksomheder og lovgivere for at drøfte udviklingen og brugen af AI.

Læs mere »
Nyheder

Et kommercielt mindset er lige så vigtigt som den gode idé

7. juni 2023
DIREC arbejder for, at Danmark får flere universitetsbaserede tech startups, og der er masser af inspiration af hente hos succesiværksættere som læge Søren Andreas Just og robotforsker fra SDU, Thiusius Rajeeth Savarimuthu. Sammen står de bag virksomheden ROPCA og robotten Arthur, som skal revolutionere hverdagen på travle sygehusafdelinger.

Læs mere »
Nyheder

Data sladrer om uregelmæssigheder, inden det går galt

25. maj 2023
En defekt på et udslåningsanlæg i Brasilien betød, at produktionen stod stille i tre dage. Hændelsen har fået SANOVO TECHNOLOGY GROUP til at investere tid og data i et DIREC-forskningsprojekt, som inddrager maskinlæring og IoT og skal forebygge lignende nedbrud i fremtiden.

Læs mere »
Nyheder

Fremtidens programmeringssprog udvikles i Danmark

15. maj 2023
Den 9. december 2021 fik virksomheder og organisationer verden over en alvorlig overraskelse, da en kritisk sårbarhed i open source-logningsmodulet Log4J, som bruges af millioner af applikationer, blev opdaget. Sikkerhedshullet kunne udnyttes af hackere til at få adgang til de bagvedliggende systemer og netværk.

Læs mere »
Nyheder

DIREC årsberetning 2022

27. februar 2023
I 2022 har vi i Digital Research Centre Denmark (DIREC) haft fart på med nye projekter og aktiviteter, der sikrer, at Danmark ligger i førerfeltet inden for digital forskning og innovation.

Læs mere »
Nyheder

Database kan blive en potentiel gamechanger i robotverdenen

20. februar 2023
Hvis man kunne genbruge robotdata fra tidligere produktionsprocesser, ville det blive langt lettere at forbedre eksisterende robotløsninger eller skabe nye. Dette var netop ambitionen med ReRoPro-projektet, ledet af Professor Norbert Krüger på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU og SDU Robotics.

Læs mere »
Nyheder

GLÆDELIG JUL FRA DIREC  

22. december 2022
Julen står for døren efter et særdeles begivenhedsrigt 2022. Der sker rigtig meget inden for den digitale dagsorden, og i år har vi i Digital Research Centre Denmark (DIREC) haft fuld fart på for at sikre, at Danmark ligger i førerfeltet inden for digital forskning og innovation. Vi takker for et godt år fyldt med værdifulde samarbejder og projekter. 


Læs mere »
Nyheder

Velkommen til ny digitaliseringsminister, Marie Bjerre

15. december 2022
Danmark har fået en ny SVM-regering, der lister en lang række bud på reformer, som skal løse de store samfundsudfordringer, vi står overfor. Vi ønsker god arbejdslyst til de 23 nye ministre og glæder os over, at der er en digitaliseringsminister iblandt, for med en verden i opbrud er der rigeligt at tage fat på de de næste fire år. 

Læs mere »
Nyheder

Digitalisering kan i den grad sætte skub i den grønne omstilling

13. juli 2022
Kunstig intelligens og algoritmer kan være med til at udregne, hvordan vi bedst opvarmer vores boliger, producerer effektivt, transporterer med mindst muligt energiforbrug, og udnytter IT-infrastrukturen optimalt som led i den grønne omstilling. Men det kræver, at vi tør uddelegere flere opgaver til algoritmer og satse mere på forskning og udvikling.

Læs mere »
Nyheder

DIREC årsberetning 2021

2. marts 2022
Her kan du bl.a. læse om, at DIREC har igangsat projekter til i alt 166 mio. kr., hvor forskere på tværs af universiteterne arbejder sammen med virksomheder og offentlige organisationer om at udvikle nye digitale teknologier.

Læs mere »